Skip to main content

Posts

Featured

pengalaman praktikal di Hospial Pakar Sultanah Muar , Johor (HPSF) part 1

Asslamaualaikum ,, harini mood rajin nak menaip .. hmm bila jadi budak diploma farmasi ni kita mmg kena buat praktikal selama 2 sem . 2 sem tu bererti kita menjalani praktikal selama 10 bulan . hah 10 BULAN EH .. lama tak lama .. tapi cuti kita pon lama jugak daripada budak-budak U lain . masa praktikal tu kita akan praktikal dengan budak-budak daripada U lain tapi kat Hpsf ni setakat ni kalau kat faramsi budak picom dengan Uitm jela kalau jabatan-jabatan lain ada budak U lain tapi tak sempat nak berkenalan . yang budak picom diorang praktikal 6 bulan je . hmm tapi diorang ada buat kat retail kita takde , so ada kerugian kat kita sikit la bila masuk hospital tu macam terpinga-pinga,, hahaha

so first day tu , sebelum aku terlupa nanti sebelum masuk praktikal download awal-awal apps BLUE BOOK dengan mims kat handphone memang banyak membantu bila tetibe diorang tanpa hah yang ni ubat apa . lari kejap bukak handphone pastu jawab dengan muka bangga hhaahaha. amik kau takde la macam bodoh t…

Latest Posts

apa yang ada kat kolej UITM PULAU PINANG cawangan KAMPUS BERTAM ?

diploma farmasi UiTM (Universiti Teknologi Mara Pulau Pinang (UiTM PP) ) * special for second intake *updated 2017