diploma farmasi UiTM (Universiti Teknologi Mara Pulau Pinang (UiTM PP) ) * special for second intake *updated 2017

Assalamualaikum w.b.t , salam sejahtera dan salam 1 Malaysia :)
ngeh ngeh so budak2 SPM mesti tengah bersiap sedia , bertungkus lumus , keluar segala titik peluh sampai dah takde peluh yg kau nak keluarkan *merepek then , kau sampai rasa give up tak tahu mana nak start baca apa semua ,, hahaha .. percaya lah kata aku sampai kau msuk U pon akan buat benda sama bila final exam , test and quiz nanti .
aku buat entry ni lagi seminggu bdk2 fom 5 nk spm nnt .. hehehe

*FOR SECOND INTAKE masa mula2 datang penang sedih tau .. yang hantar aku mak aku je .. sbb dari johor ke penang tak nak jauh lagi .. pastuh .. ala panjang cete aku ni .. yang pasal ni aku cete kat entry lain..
so masa second intake ni , masa tahun aku dia keluar hari khamis , hari ahad kau dah kena daftar kan diri . hah gelabah tak gelabah ,,lagi-lagi orang johor lagi lah kelam kabut sebabnya hari jumaat tuh cuti .. hmm ??kau ada masa hari jumaat tuh tuk siapkan dokumen mintak tanda tangan tok penghulu bagai , nak buat medical checkup lagi .
nak beli barang , nak kemas barang .banyak keje ah senang cete . roommate aku boleh tertinggal kn iron dan bantal . haha . nak ingatkan kat sini UiTM PP ni kau kena BAWA BANTAL SENDIRIAN BERHAD eh .. kalau universiti lain aku tak tahu .. aku rasa aku dah tanya kawan2 aku tapi aku lupa pulak ,..

pastuh kalau korang nak tahu masa hari first pendaftaran dia tak mintak dokumen apa semua . Dia cume bagi kau bilik dan kunci . dan masa ni lah kau baru tahu roommate kau sapa .
tapi jangan risau kau akan dapat roommate yg sama macam kau second intake kesemua nya
tapi ni masa tahun aku lah . aku rasa sistem ni sama je . cuma bagi yang kat kristal jela kau akan campur dengan first intake.

*FOR BOTH okey kolej kat uitm PP ni aku tak ingat sangat lah ada berapa tapi setahu aku kalau kolej perempuan , kolej INTAN, KRISTAL dan DELIMA . dan kolej bagi pelajar lelaki BAIDURI , ZAMRUD dan dan dan aku lupa pulak .. hahahaha ... maaf maaf

apa lagi ya ? okey pada hari ahad ada pasar malam kat blkg uitm ni
dan ada kedai cendol yg sedap . aku pon tak cube lagi .
so kalau rasa2 nak pegi tanya ler kengkawan nanti.
so masa hari pertama ni korang leklu esoknya dalam kol 8.30 pagi kot kau berkumpullah kat LP (LAMAN SISWA ) tapi kalau kau perasan masa first2 masuk tuh ada bangunan yg besar gah tuh akan nampak dia tulis laman perdana .. hah kat situh lah . kau jangan naik bas pulak pergi bertam.
okey lupa nak bagi tahu ..

tempat belajar bagi pelajar farmasi dekat UiTM Bertam dan HANYA SISWI JE yang tinggal kat kolej ni . muehehe. kolej ni baru bina tau .. so korang bertuah sangat2 !!
kalau ta dulu .. pehh tak yah cite lah kan .. susah ..
so SISWA akan tinggal kat UiTM p.pinang .. hmm ..
so apa yang akan berlaku nanti korang cer tanya kengkawan .. jiran2 sebelah bilik ke ..
apa yg patut di buat ..so tak tahu lah nak cete apa sal UiTM bertam ni sbbnye aku sndri pon tak dok lagi kat sne .. yg pastinye kolej nye cantik .. haha ..
and kampus kita memang always sejuk haha .. tapi takde la sejuk sgt ya .. keluar je dri kampus .. panas dia .. peh tak yah cite sediakan lah payung kecik kalau korang jenis tak tahan panas.
facilities kat kampus kita aku rse kalau bab pembeljaran mmg okey lah .. kerusi empuk .. dewan kuliah (DK)sejuk .. mmg sedap tuk kau tido . haha
setakat ni tuh jela kott ..

gambar nanti .. haha
*updated and for your information kat uitm penang ada Charlie
google lah nanti charlie tu binatang apa
yg pasti sekali dia hinggap kat bdn kau jgn panik dan menjerit nnt dia keluarkan bisa. so kau steady je and tiup je dia. and after dia hinggap cepat2 basuh bahagian yg dia hinggap kay. kalau dh kena bisa charlie bnd tu gatal2 dan kau ley google la yg selebihnya. pastuh pergi amik ubat dkt unit kesihatan.

for first intake student farmasi siswi dgr khabarnya korang akan MDS kat permatang so jgn unpacked lagi brg2 korang kay sbb korang akan stay kat Bertam. tapi the full program aku pon not sure. nnt aku tanya MPP(majlis perwakilan pelajar)  ataupun BSC (Bertam Student Counsil) hehe . okey tu je setakat ni

updated 2017  : entry diatas sudah tidak sama dengan yg baru banyak yang telah berubah untuk updated info mengenai kolej boleh tgk entry yg terbaru ye. Terima kasih kerana sudi membaca

Comments

  1. Assalamualaikum,kak...sy nk tnye,,sy dpt 5A,4B,1C+(BIO),,kalau sy apply course ni,,adakah sy akn berjaya dpt tawaran mlnjutkan plajrn di sini..tq untk pncerahn...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm dik , maaf ye lambat gila akk balas .. akk ta sure lah adik sbb bio c tu mcm susah skit. insha allah kalau ad rezeki msty adik akn dpt jgk sbb dulu kwn akk adik gak c boleh masuk . goodluck ye

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts